Studiekeuze hulp

Zorg dat je bij de 50% hoort die wél de juiste studie kiest

Veel leerlingen laten zich in hun studiekeuze leiden door wat ze leuk vinden of waar ze goed in zijn.

Maar iemands karakter is vaak veel meer bepalend of je een studie met succes en plezier zult afronden. Om maar te zwijgen van de waarden die je nastreeft.

Bijna 50 procent van de jongeren maakt een verkeerde keuze voor school en studie. Dat gaat ten koste van een hoop geld, moeite en frustratie, ook bij de ouders.

Als ouder doorbreek je graag de verlammende dilemma’s voor je kind met een professioneel advies.
Een samenhangende vier dimensionale test, gevolgd door 2 of 3 adviesgesprekken brengt duidelijkheid over de studierichting die echt aansluit bij de aanleg en motivaties van je kind.

Vaak een feest van herkenning.  Maar ook een grote opluchting. Het is belangrijk dat je kunt zijn en uitleven wat je bent.

Mijn aanpak is anders doordat ik niet alleen inzicht breng in studiekeuze, maar daarin ook de latere beroepsmogelijkheden in beeld breng. Dat is het referentiepunt voor de succesvolle studiekeuze.

Kennismaken?

Maak kennis met mij voor een vrijblijvend gesprek. Zo kom je er snel achter of ik ook voor jou dat steuntje in de rug kan zijn. 

”Ik kijk erg positief terug op mijn studiekeuze adviestraject. Gerard wist mij goed te prikkelen met zijn kritische vragen, en leerde mij op een andere manier naar mijzelf en mijn talenten te kijken. Ik kwam erachter dat ik mijzelf eigenlijk nog niet goed kende, en dankzij Gerards begeleiding weet ik nu veel beter wie ik ben, wat ik kan en wat bij mij past!”

Sabine Roelofsen